![]() |
| Riža pirjana s povrćem |
- 3-4 šalice kuhane smeđe riže
- 2 žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 luk
- 2 mrkve narezane na štapiće
- 250 g seitana
- 1 žlica tamarija
- 1 žlica mirina
- 4 žlice sitno sjeckanog peršina
- 4 žlice prženog sezama
PRIPREMA :
1)Luk nasjeckajte na kockice, mrkvu na štapiće i seitan na tanke trakice. Pomiješajte tamari i mirin pa prelijte preko seitana i promiješajte. Na ulju propirjate luk 2-3 minute pa dodajte mrkvu. Pirjajte još 2-3 minute pa dodajte seitan a zatim i kuhanu smeđu rižu.
2)Smanjite vatru i ostavite poklopljeno 10-ak minuta. Na kraju sve promiješajte pa umiješajte peršin i sezam.
Izvor : dobrahrana.hr

Nema komentara:
Objavi komentar