petak, 13. veljače 2015.

Fritule

Fritule


Potrebno :

  • 2 jaja
  • 1 žlica šećera
  • malo ruma
  • 200 g jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 13 vrhom punih žlica oštrog brašna
  • ulja prema potrebi (barem 1/2 l)
  • šećer u prahu za posipanje



PRIPREMA :

Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte jogurt, rum i prašak za pecivo pa miksajte dok se sastojci ne povežu. Na kraju umiksajte oštro brašno. Smjesa treba biti gusta i čvrsto stajati na žličici. Pustite ju na sobnoj temperaturi 15 - 30 minuta. U dublji lonac ulijte ulje i zagrijte ga. Fritule se prže u dubokom ulju (ne smiju dodirivati dno) i trebaju imati dovoljno mjesta kako bi se tijekom prženja mogle samostalno okretati. Žličicom uzimajte smjesu i pažljivo spuštajte u vruće ulje. Fritulice će tijekom pečenja narasti pa je bitno prilagoditi temperaturu ulja - ako je prevruće, prebrzo će dobiti boju i neće imati vremena narasti, ako je prehladno, neće se dovoljno dignuti). Gotove fritule stavite na kuhinjski ručnik kako bi se upio višak ulja, a kad se malo prohlade, uvaljajte ih u šećer u prahu.


Nema komentara:

Objavi komentar