![]() |
| Salata od pečene cikle, graška i fete sira |
- 500 g manje cikle
- 500 g graška (zamrznutog)
- 1 pakiranje feta sira
- 1 glavica češnjaka
- 2-3 limuna
- sol
- papar
- limunov sok
- aceto balsamico
- maslinovo ulje
- nekoliko grančica timijana
- peršinov list
PRIPREMA :
1)Ciklu operite, nemojte je guliti. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje pa složite ciklu, na četvrtine izrezan limun i cijelu glavicu češnjaka. Pospite krupnom solju i stavite koju grančicu timijana. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini cikle. Ostavite da se ohladi kako biste je lakše ogulili.
2)U kipuću vodu stavite kuhati grašak (bit će mu dovoljno maksimalno desetak minuta). Narežite fetu na kockice. Napravite preljev od maslinova ulja, aceta balsamica i/ili limunova soka i prelijte preko graška, oguljene i narezane cikle, oguljenih češnjeva češnjaka, kockica feta sira i sitno sjeckanog peršina.
Izvor : dobrahrana.hr

Nema komentara:
Objavi komentar