utorak, 17. veljače 2015.

Salata od špinata s ječmom i brusnicama

Salata od špinata s ječmom i brusnicama
Potrebno :


  • 400 g listova mladog špinata
  • 2 šake ječma
  • 1 glavica luka
  • 1 šaka brusnica
  • 4 mandarine
  • maslinovo ulje
  • neprskani domaći limun
  • sol, papar



PRIPREMA :

1) Isperite ječam hladnom vodom i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Brusnice namočite u toplu vodu. U međuvremenu, dok se ječam kuha, dobro očistite i operite špinat (maknite sve deblje peteljke).

2) Očistite luk i nasjeckajte ga. Mandarine ogulite, maknite bijelu kožicu, odvojite kriške pa ih oštrim nožem narežite na komadiće. Na tanjur poslažite ocijeđene listove špinata koje pospite nasjeckanim lukom, komadićima mandarine, ocijeđenim i ispranim kuhanim ječmom i ocijeđenim brusnicama.

3) Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna (miješajte vilicom ili malom pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu), posolite i popaprite. Dobivenom marinadom poprskajte salatu. Savjet: salatu možete posipati i šakom preprženih pinjola.


Nema komentara:

Objavi komentar