nedjelja, 1. veljače 2015.

Domaći kruh

Domaći kruh

Potrebno :


  • 500 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka  
  • 10 g maslaca  
  • 12 g soli  
  • 40 g svježeg kvasca  
  • 300 ml mlake vode

  • PRIPREMA :
1)  Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta.

2)  Prosijanom brašnu dodajte sol i kvasac pa pomiješajte s preostalom vodom.

3)  Umiješajte rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto. Ostavite neka se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.

4)  Tijesto premijesite, oblikujte štrucu i stavite u namašćeni kalup. Prije pečenja tijesto stavite još jedanput dizati.

5)  Zarežite ga nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrijanu pećnicu na 225°C i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170°C i pecite još 35 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar