![]() |
| Domaći kruh |
Potrebno :
- 500 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka
- 10 g maslaca
- 12 g soli
- 40 g svježeg kvasca
- 300 ml mlake vode
- PRIPREMA :
1) Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta.
2) Prosijanom brašnu dodajte sol i kvasac pa pomiješajte s preostalom vodom.
3) Umiješajte rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto. Ostavite neka se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.
4) Tijesto premijesite, oblikujte štrucu i stavite u namašćeni kalup. Prije pečenja tijesto stavite još jedanput dizati.
5) Zarežite ga nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrijanu pećnicu na 225°C i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170°C i pecite još 35 minuta.
Izvor :www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar