![]() |
| Domaća štrudla sa jabukama |
- 300g glatkog brašna
- 5, 6 žlica ulja
- 2 dcl mlake vode
- žlica octa
- sol
- 5, 6 velikih jabuka
- šećer
PRIPREMA :
1)Brašno, ulje, vodu, ocat i sol dobro zamijesite. Ukoliko vam se čini da je smjesa „pregnjecava“ ili možda pretvrda, dodajte još brašna ili vode.
2)Tijesto morate jako mijesiti i istući kako bi bilo meko i glatko. Kad ste ga dobro izradili, premažite ga uljem, zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji oko pola sata.
3)Jabuke ogulite, možete ih staviti i više ili manje, ovisi koliko punjenja želite. Naribajte ih, procijedite rukama kako bi odstranili višak soka te pomiješajte sa šećerom (možete dodati i vanilin šećer). Osobno preferiram kiselije jabuke, no ako nisu dovoljno kisele, možete im dodati i malo cijeđenog limuna.
4)Tijesto stavite na stoljnjak na kojem inače mjesite tijesta, pobrašnite tu površinu i razvlačite tijesto. Razvucite što tanje možete, preko čitave površine stola.
5)Razvučeno tijesto prerežite na pola po dužini stola. Nadjev rasporedite po tijestu te zarolajte. Isto ponovite i na drugoj strani.
6)Nauljite lim, a pošto su štrudle predugačke, savijte ih i lijepo posložite u lim. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
Izvor : www.njamnjam.co
I

Nema komentara:
Objavi komentar