![]() |
| Pomfrit |
Potrebno :
- krumpir (količinu odrediti po potrebi)
- sol
- ulje
- hladna voda/led
PRIPREMA :
1)Krumpire oguliti i oprati. Narezati na prutiće (pokušajte da budu otprilike iste debljine).
2)Krumpiriće potom ubaciti u zdjelu napunjenu hladnom vodom i ledom (ako nemate led i hladna voda će biti dovoljna), posoliti i promiješati.
Pustiti da odstoji 15min.
3)Iscijediti vodu iz posude, a krumpiriće prebaciti na krpu i osušiti ih.
4)Na štednjaku zagrijati dublju tavu s dovoljno ulja kako bi se krumpirići mogli lijepo ispržiti.
5)Kad se ulje dovoljno zagrije, polako ubaciti krumpiriće i pržiti ih na laganoj vatri, dok ne budu napola pečeni. Ovaj proces traje otprilike 4-5min.
6)Krumpiriće nakon toga izvaditi iz ulja i staviti na papir.
7)Nemojte gasiti vatru, već ulje u tavi i dalje zagrijavajte dok ne postane kipuće. Potom ponovno ubaciti krumpiriće u ulje i pržiti dok ne postanu hrskavi te dobiju zlatnu boju.
8)Pomfrit ocijediti na papiru, pa prebaciti u zdjelu i posoliti dok su još vrući.

Nema komentara:
Objavi komentar