petak, 6. veljače 2015.

Savršen pomfrit

Pomfrit

Potrebno :


  • krumpir (količinu odrediti po potrebi)
  • sol
  • ulje
  • hladna voda/led


PRIPREMA :

1)Krumpire oguliti i oprati. Narezati na prutiće (pokušajte da budu otprilike iste debljine).

2)Krumpiriće potom ubaciti u zdjelu napunjenu hladnom vodom i ledom (ako nemate led i hladna voda će biti dovoljna), posoliti i promiješati. 
Pustiti da odstoji 15min.

3)Iscijediti vodu iz posude, a krumpiriće prebaciti na krpu i osušiti ih.

4)Na štednjaku zagrijati dublju tavu s dovoljno ulja kako bi se krumpirići mogli lijepo ispržiti.

5)Kad se ulje dovoljno zagrije, polako ubaciti krumpiriće i pržiti ih na laganoj vatri, dok ne budu napola pečeni. Ovaj proces traje otprilike 4-5min.

6)Krumpiriće nakon toga izvaditi iz ulja i staviti na papir.

7)Nemojte gasiti vatru, već ulje u tavi i dalje zagrijavajte dok ne postane kipuće. Potom ponovno ubaciti krumpiriće u ulje i pržiti dok ne postanu hrskavi te dobiju zlatnu boju.

8)Pomfrit ocijediti na papiru, pa prebaciti u zdjelu i posoliti dok su još vrući.

Nema komentara:

Objavi komentar