četvrtak, 5. veljače 2015.

Kremasta tjestenina sa šunkom

Kremasta tjestenina sa šunkom

Potrebno :


  • 300 g tjestenine
  • 1 brokula
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • ulje
  • 250 g gljiva
  • 1 patlidžan
  • 300 g šunke
  • 250 ml vrhnja
  • 1 paketić mozzarelle
  • svježe mljeveni papar


PRIPREMA :

1)Skuhajte tjesteninu. U drugoj posudi ćete pripremiti umak. Zakuhajte vodu i posolite.

2)Brokulu narežine na komadiće pritom nemojte otkinuti cvjetiće i kuhajte kojih 5 minuta dok ne bude al dente. Osušite. Narežite i ogulite luk na komadiće i ogulite i narežite češnjak.

3)Zagrijte ulja na tavi i prepržite luk i češnjak. narežite gljive na komadiće i dodajte ih luku i češnjaku. potom dodajte i patlidžan i šunku narezane na komadiće. Isto prepržite kojih 5 minuta.

4)Sad dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da prokuha kojih 5 minuta. Dodajte unaprijed pripremljenu brokulu i mozzarellu te još koje 2 minute miješajte na vatri kako bi se svi sastojci spojili. Začinite po želji i poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar