srijeda, 11. veljače 2015.

Hrskavi štapići od tikvica s parmezanom

Hrskavi štapići od tikvica s parmezanom
Potrebno :

  • 3 tikvice (srednje veličine)
  • 1 veliko jaje
  • otprilike 100g krušnih mrvica
  • 50g ribanog parmezana
  • 1/3 žličice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar

PRIPREMA :


1)Tikvice oprati i  narezati na štapiće tako da ih prvo prerežete na pola, a potom na četvrtine.

2)U zdjelici vilicom istući jaje te začiniti solju i paprom.

3)U drugoj zdjelici dobro pomiješati krušne mrvice, parmezan i češnjak u prahu. Posoliti.

4)Pećnicu zagrijati na 220°C te obložiti lim papirom za pečenje.

5)Tikvice jednu po jednu umočiti u jaje, pa uvaljati u smjesu od mrvica i parmezana. Dobro pokriti svaki štapić.

6)Poredati tikvice u lim te peći otprilike 20 – 25min, dok ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskave.



Nema komentara:

Objavi komentar