![]() |
| Hrskavi štapići od tikvica s parmezanom |
Potrebno :
- 3 tikvice (srednje veličine)
- 1 veliko jaje
- otprilike 100g krušnih mrvica
- 50g ribanog parmezana
- 1/3 žličice češnjaka u prahu
- sol
- papar
PRIPREMA :
1)Tikvice oprati i narezati na štapiće tako da ih prvo prerežete na pola, a potom na četvrtine.
2)U zdjelici vilicom istući jaje te začiniti solju i paprom.
3)U drugoj zdjelici dobro pomiješati krušne mrvice, parmezan i češnjak u prahu. Posoliti.
4)Pećnicu zagrijati na 220°C te obložiti lim papirom za pečenje.
5)Tikvice jednu po jednu umočiti u jaje, pa uvaljati u smjesu od mrvica i parmezana. Dobro pokriti svaki štapić.
6)Poredati tikvice u lim te peći otprilike 20 – 25min, dok ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskave.

Nema komentara:
Objavi komentar