nedjelja, 1. veljače 2015.

Brzi kroasani

Brzi kroasani

Potrebno :


  • 40 g svježeg pekarskog kvasca  
  • 1 žličica šećera  
  • 500 ml mlijeka  
  • 1 jaje  
  • 1 žumance  
  • 3 žlice ulja  
  • 1 margarin (250 g)  
  • 1 žličica soli  
  • 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka

  • PRIPREMA :

1)  Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.

2)  U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.

3)  Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.

4)  Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).

5)  Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.

6)  Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar