![]() |
| New York Cheesecake |
Potrebno :
- Podloga od keksa:
- 150g keksa po izboru
- 100g maslaca
- 1 žlica šećera
- Nadjev:
- 750g punomasnog sirnog/mliječnog namaza
- 100g kiselog vrhnja s 20% m.m.
- 1 vrećica vanilin šećera
- 3 žlice limunovog soka
- naribana korica jednog limuna
- 4 veća jaja
- 3 žlice škrobnog brašna /gustina
- 175gšećera
- PRIPREMA :
1) Kekse sameljite i promiješajte sa žlicom šećera i omekšalim ili otopljenim maslacem. Utisnite na dno kalupa promjera 26cm i stavite u frižider.
2) Sirni namaz ručno promiješajte s kiselim vrhnjem, limunom i limunovom koricom. U drugoj zdjeli pjenjačom pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. Zatim ručno pjenjačom sjedinite te dvije smjese i izlijte na podlogu od keksa u kalupu.
3) Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 15ak minuta na 200 stupnjeva, a zatim temperaturu smanjite na 140-150 stupnjeva bez otvaranja pećnice i pecite još nekih 50 minuta do sat vremena (dok na dodir torta više ne bude ‘želatinasta’).
4) Tortu izvadite iz pećnice i pustite 15ak minuta (kada je izvadite iz pećnice, ona će biti skroz napuhnuta, skoro do vrha kalupa pa će se spuštati kako se hladi sve do skoro visine nadjeva kad smo ga tek stavili). Nakon 15ak minuta nožem odvojite rubove od kalupa i ostavite još neko vrijeme. Zatim odstranite kalup i pustite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je dobro rashladite u frižideru.
Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar